< -- Tillbaka
Troll Hundefôr

 

TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR är en serie fullkostfoder av mycket hög kvalitet utvecklat för att tillfredsställa alla kända näringsbehov hos friska hundar. Detta oavsett ras, storlek, aktivitetsnivå och användningsområde i alla livsstadier. TROLL-serien består av både torrfoder och våtfoder. Alla är fullkostfoder och kan därför ges var för sig eller i blandning anpassat efter din hund.

TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR är framställt av de bästa tänkbara råvaror. Med en produktion i en av Europas modernaste specialfabriker, certifierad i ISO-9001 och med de strängaste krav på renlighet och kvalitetssäkring på alla led i från råvaruintag till paketerad vara, kan vi knappast tänka oss bättre trygghet för hund eller ägare.
Fodren tillverkas utan konserveringsmedel. Skonsam värmebehandling av råvarorna gör att de behåller sin naturliga smak och lukt. En ny torkningsteknik ger ett foder med lågt vatteninnehåll. Därmed uppnås en mycket god hållbarhet utan tillsatser av konserveringsmedel och antimögelbehandling.

Fodrens balans mellan animaliskt och marint fett är anpassat för att tillvarata hundens behov av de essentiella fettsyror som modern forskning föreskriver.
De bästa animaliska och marina proteinkällorna och förhållandet mellan dem ger Troll Hundefôr en sammansättning där alla kända essentiella aminosyror finns i de rikliga mängder ledande forskare och veterinärer rekommenderar.
Det är därför ingen tillfällighet att hundar som utfodras med TROLL foder får höga poäng på pälskvalitet på utställningar

.
I torrfoderserien hittar du:
TROLL ELITE, TROLL SPORT, TROLL EKSTREM och TROLL VALP.


Bland våtfodren kan du välja:
TROLL ELITE

Har precis börjat med Troll så har bara EKSTREM hemma just nu
men jag beställer gärna hem annat foder vid intresse

TROLL EKSTREM är ett torrfoder till hårt arbetande hundar med höga krav på näringens sammansättning. Under framtagningen av detta foder har vi utfodrat de fysiskt mest krävande hundarna i Norge inom drag, jakt och vallning.
Extra hög smaklighet och en lättsmält hög energitäthet var baskrav. Högt fettinnehåll är ingen garanti. Hunden måste kunna tillgodogöra sig fettet, de essentiella fettsyrorna måste vara av rätt mängd mängd och i rätt förhållande till varandra för att kunna nyttjas fullt. Många av de vanliga fettkällorna räcker inte till, när vi arbetar med de höga kvalitetskrav vi ställer. Det höga fettinnehållet tillför energi och ökar samtidigt hundens förmåga att ta upp de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K.
Många års praktiskt arbete med hundar som utsatts för extrema belastningar, särskilt släd- och jakthundar, visar att också mineralerna måste beräknas rätt. Detta gäller särskilt kalcium och fosfor som måste ges i större mängd.

Innehåll: Vete, kycklingmjöl, animaliskt fett, norsk ishavsfisk, ris, majs, köttjöl, kycklingbuljong, blod, mineraler, öljäst och vitaminer.
Protein: 30%, Fett: 21%, Fiber: 1,5%, Vatten: 8%, Mineraler 8 % (varav 1,9 % kalcium och 1,6% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 16 500 kJ/ 3970 kcal

TROLL ELITE är ett resultat av ett samarbete med flera framstående norska hundförare som rådgivare. Det passar hundar med låg till normal aktivitetsnivå. Den höga proteinkvaliteten är en viktig orsak till att TROLL blivit så högt värderat av jakt- och draghundsförare i de lugnare men viktiga perioderna av året då slitage och skador ska läkas och det ska byggas muskler innan det hårda arbetet börjar igen.

Innehåll: Vete, ris, kycklingmjöl, norsk ishavsfisk, animaliskt fett, köttmjöl, majs, kycklingbuljong, mineraler, öljäst och vitaminer.
Protein: 23%, Fett: 11%, Fiber: 2%, Vatten: 7%, Mineraler 8 % (varav 1,5 % kalcium och 1,2% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 14 100 Kj/ 3400 kcal

TROLL SPORT är ett resultat av mångårigt samarbete med aktivt jakthundsfolk och brukshundägare. Vi har skapat ett helårsfoder speciellt tillägnat hundar som har en jämn hög aktivitetsnivå under hela eller större delen av året. TROLL SPORT passar också utställningshundar med höga krav på bla päls och hud. TROLL SPORT är något lättare än TROLL EKSTREM och kan därför vara ett bra val även för slädhundar utanför de hårdaste arbetsperioderna.

Innehåll: Vete, kyckling, animaliskt fett, norsk ishavsfisk, ris, majs, köttbenmjöl, kycklingbuljong, mineraler, blod, öljäst och vitaminer.
Protein: 26%, Fett: 16%, Fiber: 2%, Vatten: 10%, Mineraler 8 % (varav 1,5 % kalcium och 1,2% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 15 000 kJ/ 3650 kcal

TROLL ELITE konserv
Kombinationen av torrfoder och våtfoder är oslagbar. Man kan ge dem var för sig, eller tillsammans, då våtfodret ökar smakligheten på torrfodret.

Innehåll: Rent kött och köttbiprodukter, ris, grönsaker, naturligt förtjockningsmedel, vitaminer och mineraler.
Protein: 9%, Fett: 6,5%, Kolhydrat: 2,5%. Omsättbar energi per Kg foder: ca 4000 kJ/950 kcal.